Pushwagners boller

Sommeren 2016 var kunstneren Pushwagner på Sortland med sin utstilling «Visjoner». Han viste da sin tydelige begeistring for Vesteraalens fiskeboller, slik han også har gjort før.

tabla-push
Galleri Jennestad hadde utstilling med over 50 kunstverk av «Push». 7 av disse var helt nye og har ikke vært vist offentlig tidligere i noe galleri. Hans bilder hadde åpenbart et stort publikum i Vesterålen også, ettersom det ble svært godt salg og stor tilstrømning til galleriet. Ny rekord på begge deler faktisk.

Hariton Pushwagner er en norsk maler inspirert av popkunst. Pushwagner er en norsk eksponent for pop art med internasjonal suksess og regnes som en av Norges viktigste samtidskunstnere. Hariton Pushwagner, alias Terje Brofors (76), har tatt kunstnernavnet etter Hare Krishna og trillevogner i supermakeder. Mange av hans bilder selges nå for langt over 100.000 kroner.

«Push» var innom flere steder i Vesterålen og besøkte blant annet Melbu og Nyksund, for en matbit. Likevel la han ikke skjul på at en av hans favoritter er Vesteraalens fiskeboller. Da han fikk overrakt en boks ved ankomst til Kulturfabrikken på Sortland, tok han oppstilling for fotografene med boksen i hånden.

Vi har selvsagt tatt godt vare på dette øyeblikket, med to ikoner på samme motiv, og du kan derfor bestille bildet hos oss via nettbutikken OyOy.no. Det er et flott bilde av en flott kunstner, med et flott produkt.