Nettavisen Vesterålnytt

Firmaet bak nettavisen Vesterålnytt er Tablå as. Dette er en ny uavhengig avis som kun kommer ut i digital form, via egen nettside og Facebook. Her kan du lese nyheter fra Vesterålen.

tabla-vny

Vesterålnytt ble startet våren 2016 og ble på kort tid godt kjent i nærområdet. Avisen går ikke i direkte konkurranse med de etablerte mediene, VOL og BLV, men skal forsøke å være et tillegg som tar opp litt andre saker, med litt annen vinkel.

På kort tid har Vesterålnytt fått en stor fanskare og det er over 6.000 «likes» som følger avisen via Facebook. Det betyr at flere tusen får med seg hvert innlegg som legges ut via Facebook, som er blitt et eget samlested for mange unge lesere.

Vesterålnytt bringer dessuten en del tilbud som ikke de andre nettavisene har. Her får man en full oversikt over alle ledige jobber i Vesterålen fra Navs liste, og man kan se hvilke båter som er i nærheten via kobling mot Narine Traffics kart. Værmelding og politiets twitterkonto oppdateres også kontinuerlig.

Nettavisen skal i utgangspunktet finansieres med annonseinntekter og her er det en utfordring i et marked som stadig viser fallende tendens. Norske tradisjonelle papiraviser har både sterkt fall i opplag, men også i annonseinntekter. Dette slår også i avisenes digitale tillegg. Kampen om annonsekronene er derfor meget hard.