Blåbyens kunstkrus

«Blåbyen Sortland» er blitt et begrep etter at kunstneren Bjørn Elvenes ville male hele byen blå, i ulike nyanser. Tablå AS har i samarbeid med kunsteren laget spesielle kunstkrus.

Dette er de originale Blåby-krusene (ikke reklamekopp-versjonen). Kruset viser to av bildene fra «Blåbyens far» som Bjørn Elvenes har signert.

Krusene tåler oppvaskmaskin og kan brukes til både kaffe, te og kalde drikker. Krusene leveres med to motiv-varianter, der hvert trykk inneholde to bilder. Krusene trykkes på Sortland og er et produkt fra Tablå AS. Disse er pakket enkeltvis i eske med opplysninger om opphavet i Blåbyen.

«Blåby-krusene» er et kunstprodukt, der opphavsmannen til Blåby-ideen selv har autorisert produktet. Kunstneren får sine royalties fra hvert salg, som sin andel av opphavsretten til de kunstverkene som er avbildet. Bjørn Elvenes selv selger slike krus, i tillegg til det som selges på nettbutikken OYOY.NO og via Tablå AS sine forhandlere.

Disse krusene må altså ikke forveksles med andre produkt i kategorien «reklamekrus» for Blåbyen. Det er laget flere slike varianter som da også selges eller gis bort som reklame. Disse har ikke kunstverkene avbildet, slik det er på «kunstkrusene». Trykkeprosess er også en helt annen, og ikke gjort på Sortland.

Motivet på kunstkrusene er utsnitt av bilder som Bjørn Elvenes laget en en større serie med trykk, der han håndkolorerte hvert enkelt bilde selv. Slike bilder er fortsatt mulig å skaffe, ved å ta kontakt med kunsteren selv eller via Tablå AS. Vi formidler gjerne kontakt.